112 Acil Sağlık Çalışanlarının Çalışma Şartları Araştırması Sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartlarına İlişkin Araştırma Sonuçları Yayımlandı

Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartları Saha Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya toplam bin 364 çalışan katıldı ve komuta kontrol merkezlerinde çalışanların yüzde 53,1’i gelen aramaların yüzde 25’inden fazlasının asılsız veya acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu veri, her 4 çağrıdan 1’inin asılsız veya acil olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 75,1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurgulayarak iş yüküne karşı önlemler alınmasını talep etti. Sağlık-Sen’in önerileri arasında, 112 ekiplerinin gerçek hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vaka elemesi yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması önerildi.

112 Çalışanlarının Önerileri Neler?

  • Halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlık okuryazarlığının artırılması,
  • Vaka bildirimi yapılırken detaylı bilgi verilmesi ve soğukkanlılıkla ele alınması,
  • Ambulanslara yol vermeyenlerin daha sıkı denetlenmesi,
  • Trafikte ambulansların karşılaştığı sorunların çözümü için farkındalık çalışmalarının yapılması,
  • İstasyonların ve komuta merkezlerinin iş yükünün azaltılması için önlemler alınması,
  • Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının artırılması,
  • Teşvik ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin artırılması.

Araştırmadan elde edilen bulgular, 112 Acil Sağlık Hizmetleri alanında yapılması gereken iyileştirmeler konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Çalışanların yaşadığı sorunlara dair çözüm önerilerine dikkate alınarak, 112 hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve çalışanların haklarına daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Cansağlığı Vakfı tarafından Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, “İlaçlar evde kullanılmadığı sürece depo ediliyor, istifleniyor. Özellikle buzdolabının kapağında. Bu çok yanlış bir hareket” açıklamasında bulundu.