Kalsiyum, magnezyum, demirden zengin! Makarnanın protein değeri pirinçten daha fazla

Lezzetli ve Besleyici Makarna Tüketiminin Önemi

Çocukların beslenme alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmalar, köfte ve makarnanın çocuklar arasında en sevilen yemekler olduğunu ortaya koyuyor. Makarna, farklı şekil ve renklerde sunulabilirken, köfte de çeşitli soslar ve garnitürlerle zenginleştirilebilir. Kompleks karbonhidrat deposu olan makarna, çocukların günlük beslenme planlarında önemli bir yere sahip. Besleyici öğünler arasında yer alan köfte ve makarna ile çocuklarınızın sağlıklı bir şekilde beslenebileceği unutulmamalı.

Soğuk Makarna Dirençli Nişastayı Artırır

Makarnanın soğuk tüketilmesi, dirençli nişasta oluşumunu artırarak kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Bu durum özellikle diyabet hastaları ve kilo kontrolü sağlamak isteyen bireyler için oldukça önemlidir. Soğuk makarna tüketimi, sağlık açısından oldukça faydalı olabilir.

Spagetti Sofraların Vazgeçilmezi

Spagettinin güzel sosları ile birleştiğinde neredeyse herkesin favori yemeği haline gelmesi tesadüf değil. Ancak kontrolsüz tüketildiğinde kilo artışına neden olabileceği unutulmamalı. Sağlıklı bir şekilde beslenmeyi hedefleyen her birey, porsiyon kontrolüne dikkat etmelidir.

Makarnanın Besleyici Rolü

Makarna sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Özellikle sporcular, çocuklar, yaşlılar ve yoğun tempoda çalışan bireyler için enerji kaynağı olan makarna, doğru tercihlerle kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Tam tahıllı veya tam buğdaylı makarnalar tercih edilerek sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturulabilir.

Pişirme Teknikleri ve Besin Değerleri

Uzman Diyetisyen Dursun, makarna pişirme tekniklerinin besin değerlerini doğrudan etkilediğine dikkat çekiyor. Makarnanın tüm besin değerlerini kaybetmemesi için doğru pişirme tekniklerinin kullanılması önemlidir. Demleme veya süt ile pişirme teknikleri, vitamin kaybını azaltırken lezzeti artırabilir. Ancak kızartma tekniği yüksek yağ içeriği nedeniyle tercih edilmemelidir.

Related Posts

Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Cansağlığı Vakfı tarafından Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, “İlaçlar evde kullanılmadığı sürece depo ediliyor, istifleniyor. Özellikle buzdolabının kapağında. Bu çok yanlış bir hareket” açıklamasında bulundu.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir