İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Ümit Özdağ: ‘Askerimize saldırı var ancak açıklamıyorlar’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) saldırı olduğunu ancak yetkili makamlar tarafından açıklanmadığını iddia etti.