Şamil Tayyar: Turizm Bakanı, artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangını Sonrası ‘Yetki ve Denetim’ Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ‘yetki ve denetim’ konusunda yaşanan tartışmalar hala devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden tepkisini gösterdi ve Bakan Ersoy’un kendisi dışındaki herkesi suçladığını belirtti. Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

  • KENDİSİ DIŞINDA TÜM BİRİMLERİ SUÇLADI: Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı TV yayınında telaşla tüm tuşlara basarak, turizm belgeli tesiste denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu vurguladı ve sadece Bolu Belediyesini değil, kendi dışındaki ilgili tüm kamu birimlerini suçladı neredeyse. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığımız bir süreci başlattı.
  • İL ÖZEL İDARESİ YALANLADI: Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, ‘Denetim yetkisi Turizm Bakanlığındadır,’ dedi ve ekledi: ‘Bu bürokratın işlemi valinin bilgisi olmadan, valinin İçişleri Bakanı’nın onayını almadan yapması mümkün değildir.’
  • KARARTMAYI TERCİH ETTİ: Otel sahibi Halit Ergül de bir açıklama yaparak, ‘Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklik bulundu ancak yangın önlemleriyle ilgili bir eksiklik tespit edilmedi,’ dedi. Ergül, Turizm Bakanı’nın her şeyi bilemeyeceğini ancak konuyu objektif bir şekilde ele alarak doğruyu ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Maalesef, can kaybının yaşandığı bu acı olayda gerçeği ortaya çıkarmak yerine karanlık bir örtü tercih edilmiştir. Turizm Bakanı artık AK Parti için büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Ümit Özdağ: ‘Askerimize saldırı var ancak açıklamıyorlar’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) saldırı olduğunu ancak yetkili makamlar tarafından açıklanmadığını iddia etti.

Cemal Enginyurt, ‘yangınlar bilerek çıkarılıyor’ dedi, iktidara ateş püskürdü

Türkiye’nin birçok ilinde art arda çıkan ve devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken CHP’li vekil Cemal Enginyurt, “yangınlar bilerek çıkarılıyor” iddiasını gündeme getirdi. Özellikle yaz aylarında turistik bölgelerde meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Enginyurt, “Adres teslim yangın olur mu? Kare misali, dikdörtgen gibi alanlarda adres teslim yangın çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

İzmit’te Atatürk büstüne saldıran cübbeli sarıklı şahıs tutuklandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde okulu bahçesine kılıçla Atatürk’e hakaret eden M.Ç. (42) tutuklandı.