Bayraklı’da Sağlık Haftası etkinlikleri ilgi gördü

Bayraklı Belediyesi, Dünya Sağlık Haftası Etkinlikleriyle Sağlık Bilincini Artırıyor

Bayraklı Belediyesi tarafından Dünya Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle toplumda sağlık bilincinin artırılması hedefleniyor. Sevgi Yolu’nda kurulan sağlık standında yapılan tansiyon ve kan şekeri ölçümleriyle vatandaşlara sağlıklı yaşam önerileri sunuldu. Aynı zamanda Osmangazi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ilk yardım seminerinde hayati bilgiler paylaşıldı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Halk sağlığını ön planda tutarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Doğru Müdahale Hayat Kurtarabilir

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu’nda kurulan sağlık standında hemşireler tarafından vatandaşların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Katılımcılara sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve düzenli kontrolün önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Osmangazi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi büyük ilgi gördü. Dr. Sibel Akay Tıkıroğlu tarafından verilen eğitimde; temel yaşam desteği, kanama kontrolü, solunum yolu tıkanıklıklarına müdahale gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Dr. Tıkıroğlu, “Doğru müdahalenin hayat kurtarabileceğini unutmayın” diyerek katılımcılara önemli bir mesaj verdi.

Sağlık Öncelikli Konudur

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Sağlık, hayatın her alanında öncelikli konudur. Vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi büyük önem taşıyor. Biz de Bayraklı Belediyesi olarak halk sağlığını önceliğimiz olarak belirleyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Cansağlığı Vakfı tarafından Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, “İlaçlar evde kullanılmadığı sürece depo ediliyor, istifleniyor. Özellikle buzdolabının kapağında. Bu çok yanlış bir hareket” açıklamasında bulundu.