Mısırlı iş insanı Fransa’da öğrendiklerini Kütahya’da uyguladı: Şimdi paraya para demiyor

Mısırlı Girişimcinin Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriciliği Başarısı

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da hayata geçirdiği pekin ördeği yetiştiriciliği projesiyle dikkat çekiyor. 2020 yılında Turgutlar köyü yakınlarında şehir dışında kiraladığı kıraç bir arazide başlayan bu macerada, veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Abdelwahab’ın 3 kümesle başladığı bu projede yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım sayesinde yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştirdiği biliniyor. Zamanla bu sayıyı 200 bine kadar çıkaran girişimci, üretiminin yurt içinde pazarlamasının yanı sıra ilerleyen dönemlerde ihracata yönelmeyi planlıyor.

Projenin sahibi Abdelwahab, Pekin ördeği etinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu ve içeriğinde yüksek miktarda protein barındırdığını belirtiyor. Fransız eğitimi almış bir iş adamı olan Abdelwahab, yaşadığı deneyimler üzerine verdiği bir röportajda Pekin ördeği yetiştiriciliğindeki hedefleri ve planlarını paylaştı.

Tesisin büyümesi ve gelişmesi hedefiyle yapılan yatırımları anlatan Abdelwahab, önümüzdeki dönemde kümes sayısını artırmayı ve yeni tesisler kurmayı düşündüklerini ifade etti. Üretim kapasitesini artırarak Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen girişimci, böylece projesinin başarısını uluslararası boyuta taşıyacak.

Projenin genişlemesiyle köylere de yayılacak olan Pekin ördeği yetiştiriciliği, Abdelwahab’ın hedeflerini daha da büyütmüş durumda. Köylerdeki insanlara ekonomik destek olacak bu projenin, göçü tersine çevirerek köylülerin kendi topraklarında kalarak gelir elde etmelerine yardımcı olması planlanıyor.

Gelecek hedefleri arasında Mulard ördek türünün üretimi de bulunan Abdelwahab, bu türün avantajlarını ve projeye katacağı değeri vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda bu türü üreterek Türkiye ve Doğu Avrupa’da öncü olmayı hedefleyen girişimci, kaliteli et ve değerli yağlı karaciğer üretimiyle sektörde fark yaratmayı planlıyor.

Related Posts

Trump, Orta Doğu turunda: Hem ziyaret hem ticaret

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu ziyareti hızlı başladı. Suudi Arabistan ABD’den 30 adet Boeing sipariş etmeye hazırlanıyor.

Altının kilogram fiyatı gün sonunda ne kadar oldu? (13 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, günün sonunda 4 milyon 103 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 4 milyon 100 bin lira, en yüksek 4 milyon 118 bin lirayı gören …

Samsun’da çilek üretimine büyük destek! 150 bin fide dağıtıldı

SBB, kentte tarım alanlarının genişlemesi ve üreticilerin desteklenesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda çiftçilerle iş birliği ile Alaçam Dürtmen Yaylası Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi hazırlandı. Proje kapsamında …

Altının gramı 4 bin 69 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 4 bin 69 liradan işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,7 azalışla 4 bin 33 liradan tamamladı. Çeyrek altın 6 bin 750 liradan, Cumhuriyet altını 26 bin 910 liradan satılıyor.

24 yerli ürün 8 ülkeden ret aldı

Avrupa Birliği’nin (AB) gıda ve yem ticaretinde kamu sağlığını korumaya yönelik paydaşlarını bilgilendirmek amacıyla kullandığı Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi’nde (RASFF) 2025 yılının mart ayı verileri açıklandı. Buna göre mart ayında 40 …

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir