Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Antik Mısır Uyku Tekniğiyle Angela Morton Uykusuzluğa Son Verdi

İngiltere’nin Lancashire kentinde yaşayan 42 yaşındaki Angela Morton, yıllardır uyku problemi yaşıyordu. Tarihi uyku teknikleriyle ilgili araştırma yaparken ilginç bir yönteme rastlayan Angela, bu basit ama etkili ritüeli uygulamaya başladığında, ilk geceden itibaren farkı hissettiğini söyledi.

“SİNİR SİSTEMİNİ UYARIYOR”

Eski Mısır uyku tekniği olarak bilinen bu yöntem, ayakları mavi nilüfer veya sandal ağacı esansiyel yağı ile nemlendirilmiş serin keten bezlere sarmayı içeriyor. Bu geleneksel uygulama, vücut sıcaklığını düşürerek sinir sistemini rahatlatıyor ve derin uykuya geçişi kolaylaştırıyor.

Kahire merkezli Dr. Nabil Harun, bu yöntemle ilgili konuşurken, “Antik Mısırlılar, vücut sıcaklığının düşmesinin uykuya geçişi kolaylaştırdığını fark etmişti. Serin ayaklar ve aromaterapi etkisi yaratan yağlar, parasempatik sinir sistemini uyararak bedeni gevşetiyor” ifadelerine yer verdi.

Dr. Harun bu ritüelin sadece fiziksel değil zihinsel bir süreç olduğuna dikkat çekerken, “Düzenli bir gece rutini oluşturmak, günümüz biliminde de desteklenen bir yöntem. Serinlik ve hoş kokuların birleşimi, beyin için bir ‘uyku sinyali’ haline gelir” şeklinde konuştu. Angela, bu uygulamayı günlük rutinine dahil ettikten sonra ilk kez kesintisiz bir gece uykusu uyuduğunu belirtti.

DOĞAL UYKU DESTEKÇİLERİ

Roseway Labs uzmanları, bu kadim yöntemi desteklemek için bazı doğal takviyeleri de öneriyor. Özellikle melatonin açısından zengin gıdaların, vücudu doğal uyku döngüsüne hazırlamada etkili olduğu belirtiliyor.

Triptofan ve melatonin içeren süt, yüzyıllardır kullanılan geleneksel bir sakinleştirici içecektir. Gece yatmadan önce bir bardak ılık süt, rahatlamaya ve daha kolay uykuya dalmaya yardımcı olabilir. Melatonin, magnezyum ve sağlıklı yağlar içeren bu kuruyemiş, kasları gevşetir ve REM uykusunu destekler. Yaklaşık 30 gramlık bir porsiyon ideal.

 

Related Posts

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Açık büfe yemeklerin cazibesi, sağlığımızı tehdit eden riskleri de beraberinde getirebilir. Uzmanlar, özellikle otellerde ve restoranlarda sunulan açık büfe yiyeceklerin hijyenine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklı

Düzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir