Charles’a yakın isim konuştu: Kral, Prens Harry ile “konuşamıyor”

İngiliz Kraliyet Ailesi Üyeleri Arasındaki Gerginlik Devam Ediyor

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden Sussex Dükü Harry’nin BBC’ye verdiği röportajın etkileri hala devam ediyor. Kral 3’üncü Charles’a yakın bir kaynak, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Charles’ın Harry ile iletişim halinde olamadığını iddia etti.

Prens Harry, röportajda babasının kendisiyle konuşmayacağını açıklamıştı. Kanser hastası babasının yaşam süresinin ne kadar olduğunu bilmediğini belirtmesi tepki toplamıştı. Charles’a yakın bir isim, Krallığın Harry ile konuşmadığının yanlış olduğunu ve aslında Charles’ın Harry ile görüşemediğini iddia etti.

“Basına Yansıyacağını Bile Bile Nasıl Konuşabilir?”

Kral 3’üncü Charles’ın kimliği belirtilmeyen bir arkadaşı, The Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, Harry’nin Charles’ın kendisiyle konuşamayacağı iddialarını yalanladı. Kaynak, Charles’ın, görüşmelerinin hemen basına yansıması endişesi olmadığında oğlu Prens Harry ile konuşacağını öne sürdü.

Harry’nin “Ailemle barışmak istiyorum” sözlerine atıfta bulunan Charles’ın arkadaşı, “Harry barışı istese de ifadesinin tehdit dolu olduğunu” belirtti. Charles’ın arkadaşı, “Kral’ın onunla konuşmaması değil, asıl mesele Kral’ın onunla konuşamıyor olması. Bu özel ve hassas konuşmanın saatler içinde haberlere yansıyacağını bile bile nasıl yapabilir ki? Eğer Harry barışmak isteseydi, durum daha iyi olabilirdi. Bu durum çok trajik” şeklinde konuştu.

Buckingham Sarayı’ndan Açıklama Geldi

Harry’nin tartışmalı açıklamalarının ardından Buckingham Sarayı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Independent gazetesine göre, sarayın açıklamasında, “Tüm bu konular defalarca mahkemelerce incelenmiş ve her seferinde aynı sonuca varılmıştır” ifadesine yer verildi.

Harry, “Barışmak İstiyorum” Dedi

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, 2020’de Kraliyet Ailesi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle kraliyet görevlerinden çekildi ve ABD’ye taşındı. Dük ve Düşese’ye verilen koruma seviyesi düşürüldü.

İngiltere’deki görevlerinden ayrılan Prens Harry, ülkesini ziyaret ettiğinde tam polis koruması talep etmişti. Ancak Londra Temyiz Mahkemesi, Harry’nin otomatik olarak bu korumadan faydalanma hakkı olmadığına hükmetti. BBC’ye açıklamalarda bulunan Prens Harry, aile üyeleriyle olan ilişkilerine değinerek, “Bazı aile üyelerimle çok anlaşmazlıklarım vardı” ifadesini kullandı.

Harry, ailesini affettiğini ancak ailesinin kendisini affetmediğini ve barışmak istediğini belirtti. “Hayat çok değerli. Babamın ne kadar ömrü kaldığını bilmiyorum ama koruma meselesi yüzünden benimle konuşmuyor. Barışmak iyi olurdu” dedi.

Related Posts

İmamoğlu: Bu sürecin Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyeceği çok açık

CHP’nin Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, “Bir an önce hukuka dönülmeli, bu yanlış gidişata son verilmelidir. Bu sürecin Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyeceği çok açık.” dedi.

47 yıllık terörün bitmesi için ilk adım: PKK silah bırakmaya başladı

Yeni Şafak Gazetesi’nin 12 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… KKTC’ye 100 milyon dolarlık fiber altyapı Türk Telekom, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokolle adaya 100 milyon dolarlık yatırımla bir yılda 5 …

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

Fransa’da 3 siyasetçi, siyasetten men edildi; bölgelerinde yeniden seçim yapılacak

‘Yıldız’lı Icarus şampiyon oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi, Polonya’da düzenlenen Shell Eco-Marathon Yarışması’nda, elektrikli otonom araçları ‘Icarus’ ile dünya şampiyonu oldu. Araç hem yarışma parkurunu istenen sürede tamamladı hem de 1 kilovat enerjiyle 178 kilometre gidebilme özelliğiyle enerji verimliliğinde öne çıktı.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

AB: Gazze’ye yardımlar konusunda İsrail ile anlaştık

AB, Gazze Şeridi’ne insanî yardım geçişlerinin ve kamyonla taşınan malzemelerin artırılması konusunda İsrail ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Anlaşma yemek dağıtımını, altyapı tamir ve çalışmalarını da kapsıyor.