Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı Palandöken’de Bilinç Oluşturuyor

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı, sağlık alanında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Yusuf Bayraktar, üniversitenin ürettiği bilimsel bilgiyi toplumla buluşturmak için çaba harcadıklarını belirterek, “Akılcı ilaç kullanımı” etkinliği ile özellikle gençlerde doğru ilaç kullanımı konusunda bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

‘İlaçların Saklama Koşulları Çok Önemli!’

Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, ilaçların evde doğru şekilde saklanması gerektiğine dikkat çekerek, “İlaçlar özellikle buzdolabının kapağında saklanmamalıdır. İlaçların saklama koşulları kutusunda belirtilir ve bu koşullara uygun şekilde depolanmalıdır. Ağrı kesicilerin masum olmadığını ve dikkatli kullanılması gerektiğini unutmamalıyız” dedi.

‘Ağrı Kesici İlaçlar Dikkat İster!’

Aydın, ağrı kesicilerin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını etkilediğini vurgulayarak, ağrı kesicilerin doktor tavsiyesi dışında kullanılmaması gerektiğini belirtti. Gençlerin ağrı kesicileri gereksiz yere kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Aydın, baş ağrısı durumlarında önce su içilmesi, hava alınması ve dinlenilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü.