Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı Palandöken’de Bilinç Oluşturuyor

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ve Cansağlığı Vakfı, sağlık alanında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Yusuf Bayraktar, üniversitenin ürettiği bilimsel bilgiyi toplumla buluşturmak için çaba harcadıklarını belirterek, “Akılcı ilaç kullanımı” etkinliği ile özellikle gençlerde doğru ilaç kullanımı konusunda bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

‘İlaçların Saklama Koşulları Çok Önemli!’

Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, ilaçların evde doğru şekilde saklanması gerektiğine dikkat çekerek, “İlaçlar özellikle buzdolabının kapağında saklanmamalıdır. İlaçların saklama koşulları kutusunda belirtilir ve bu koşullara uygun şekilde depolanmalıdır. Ağrı kesicilerin masum olmadığını ve dikkatli kullanılması gerektiğini unutmamalıyız” dedi.

‘Ağrı Kesici İlaçlar Dikkat İster!’

Aydın, ağrı kesicilerin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını etkilediğini vurgulayarak, ağrı kesicilerin doktor tavsiyesi dışında kullanılmaması gerektiğini belirtti. Gençlerin ağrı kesicileri gereksiz yere kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Aydın, baş ağrısı durumlarında önce su içilmesi, hava alınması ve dinlenilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Related Posts

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir