10. Yargı Paketi, Genel Kurul’da: Bu pakette infaz adaleti bekleniyordu, geldi mi; hayır!

TBMM Genel Kurulu, 10. Yargı Paketi Kanunu Üzerinde Görüşmeleri Tamamladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, kamuoyunda “10. Yargı Paketi” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler sona erdi.

Meclis’te yapılan görüşmeler öncesi, İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un partilerin birlikte katkı sağlamaya hazır olduklarını belirttiği açıklamalarını eleştirdi.

Kavuncu, partisinin net bir şekilde sürece karşı olduğunu vurgulayarak, “Terörsüz Türkiye” hedefinin terör elebaşının yönettiği bir süreçte gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İnfaz Düzenlemesi Teklifinde Covid Tahliyeleri Düzenlemesi Yok
İnfaz Paketi Meclis’e Sunuldu: Covid Tahliyeleri Yok, Hasta ve Yaşlı Hükümlülere Tahliye Yolu Açıldı

“İnsanlar, Meclis’ten Adalet Bekliyor”

Görüşmelerin ardından milletvekilleri teklif üzerine söz aldı. Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya, yargı paketlerinin artmasına rağmen halkın adalet beklentisinin giderek arttığını belirtti.

Kaya, “Kovid-19 düzenlemesi” olarak bilinen düzenlemeye ilişkin toplumun beklentisini karşılamayan açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, teklifin hazırlanış sürecini eleştirerek, adalet ve umut bekleyen insanların beklentilerini karşılayacak düzenlemeler talep etti.

“El Birliğiyle İnfaz Yasası Çıkarılmalıdır”

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, ceza infaz kurumlarındaki durumu rakamlarla açıklayarak, ceza adaletinin sağlanabilmesi için iyi bir infaz yasasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yıldız, ayrıca yeni bir anayasa gerekliliğine vurgu yaparak, toplumun suça karşı korunmasının yanı sıra hükümlü ve tutukluların da doğru uygulamalardan korunmasının önemine değindi.

“Yasal Düzenlemelerle Düzeltilebilir”

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, infaz paketinin toplumsal barış ve demokratik süreç açısından yetersiz olduğunu belirterek, yapısal değişiklikler önerdi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, yasal düzenlemelerle yeni eşitsizlikler yaratılmaması gerektiğini vurgulayarak adalet, vicdan ve hukukun üstünlüğünü savunduklarını ifade ettiler.

Genel Kurulda teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı ve bir sonraki adım olarak teklifin bölümleri üzerindeki görüşmelere geçildi. (AA)

Related Posts

Sosyal Medya Fenomenlerine Dolandırıcılık Davası

Beril ve Kıvanç Talu, 3 milyon liralık vurgun iddiasıyla yargılanıyor, tutuklulukları devam ediyor.

Trafik kavgasında beklenmedik son: Cüsseli saldırgan iki kez yere yığıldı

Brezilya’da gerçekleşen bir trafik kavgası sosyal medyanın gündemine oturdu. Yenilgiyi hazmedemeyen Cüsseli saldırgan beklenmedik bir şekilde iki kez yere yığıldı.

Erzurum’da Kuvvetli Sağanak

Erzurum’da etkili sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı, trafik aksadı.

Gümüşhane’de Trafik Kazası: 4 Yaralı

Şiran’da otomobilin tepeye çarpması sonucu 4 kişi yaralandı, sağlık durumları iyi.

Altan Öymen İçin TBMM’de Tören

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, TBMM’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk Köprüsü Restore Edildi

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki tarihi Atatürk Köprüsü, restorasyon çalışmalarının ardından açıldı.