Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Süveyda halkı devletinin yanında

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Ateşkes İçin Güvenlik Güçlerinin Konuşlandırıldığını Belirtti

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, tüm tarafları ateşkes kararına uymaya çağırarak bütün bölgelerdeki düşmanlıkların derhal durdurulmasını, sivillerin korunmasının sağlanmasını ve insani yardımın engelsiz bir şekilde ulaştırılmasının garanti edilmesi gerektiğini ifade etti. Şara, ateşkesin uygulanması için “bazı bölgelerde” güvenlik güçlerinin konuşlandırılmaya başlandığını da belirtti.

Şara ayrıca, açıklamasında “Süveyda’da yaşananlara müdahale etmemiz ve ülkede güvenliğin yeniden sağlanması için uluslararası davetler aldık. ABD’nin Suriye’ye ve Suriye’nin bütünlüğüne verdiği desteği takdirle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şara, yaşananlar nedeniyle “şerefli Dürzi mezhebinin tamamının yargılanmasına izin verilemeyeceğini” belirterek, Süveyda halkının devletin yanında olduğunu kanıtladığını vurguladı. Aşiretlere, ateşkese uymaları çağrısında bulunan Şara, İsrail’in müdahalesinin gerginliği artırdığını belirtirken Suriye’nin ayrılıkçı projelere yer verilmeyeceğini ve adaletin herkese uygulanacağını söyledi.

Şara, ülkedeki tüm azınlıkların ve toplulukların korunacağını taahhüt ederken Dürzi ve Bedevi kardeşlerine seslenerek birbirlerine iyi bakmaları çağrısında bulundu. Ayrıca bölgesel çabalarda etkin olan Türkiye’nin rolünü de göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Related Posts

MR cihazına yaklaşması bile yetti! Metal kolye sonu oldu

ABD’de MR cihaz odasına kolye ile giren 61 yaşındaki adam feci şekilde can verdi.

Fatih’te genç kadına dehşeti yaşattı: Önce taciz etti, sonra aracıyla ayağını ezdi

İstanbul’un Fatih ilçesinde yolda yürüyen genç kadın, bir sürücü tarafından taciz edildi. Sürücü, kadının tepki göstermesi üzerine ayağının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Zelenskiy’den Rusya’ya Müzakere Teklifi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile üçüncü tur müzakerelerin gelecek hafta yapılmasını önerdi.

Plajda iş makinesi dehşeti: Güneşlenirken yaşamını yitirdi

Kastamonu’nun bir plajda güneşlenen kadın, iş makinesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Abdullah Gül’ün eşinin çantası İngiltere’de gündem oldu

Oxford Üniversitesi bünyesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi (OCIS), 40. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir etkinlikle kutladı. İngiltere’deki yerleşkede düzenlenen programa, dünyanın dört bir yanından akademisyenler, kanaat önderleri ve devlet temsilcileri katıldı. Türkiye’den ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün katılımı dikkat çekti.

Çakar Lamba Ceza Rekoru: 276 Bin TL

Çorum Alaca’da yetkisiz çakar lamba kullanan sürücü ve araç sahibine 276 bin TL ceza kesildi.