ABD basını duyurdu: Afrika’daki operasyonlar sonlanıyor

Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Donald Trump’ın ve ekibinin, uluslararası faaliyetlerine yönelik önemli değişiklikler içeren bir taslak yönetmelik üzerinde çalıştığı öne sürüldü.

AFRİKA’DA BÜYÜKELÇİLİKLER KAPATILACAK

New York Times’ın haberine göre, ABD’nin Afrika operasyonlarının neredeyse tamamının kaldırılacağı ve Afrika genelindeki büyükelçilik ve konsolosluklarının da kapatılacağı belirtiliyor.

ÇALIŞMALAR SONLANDIRILACAK

Taslak yönetmelikte, Dışişleri Bakanlığındaki iklim değişikliği, mülteci sorunları, demokrasi ve insan hakları konularıyla ilgilenen ofislerin faaliyetlerinin sonlandırılacağı belirtiliyor.

Haberde, taslağın Trump tarafından önümüzdeki hafta imzalanabileceğine dair bazı öngörüler de yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

26 yıl sonra ilk video: Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yanındakiler kim?

Irak Süleymaniye’de 11 Temmuz’da yapılması planlanan terör örgütü PKK’nin ‘silah bırakma töreni’ öncesi teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı’da kayda alınan bir videosu paylaşıldı. Görüntüde teröristbaşı Öcalan ile beraber görüntü veren isimlerin kim olduğu merak edildi. O isimler belli oldu.

Meksika’nın eski devlet başkanına rüşvet suçlaması: İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolar aldığı iddia edildi

Meksika’da eski Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı öne sürüldü. Meksikalı yetkililer, Nieto hakkında soruşturma başlatılacağını bildirdi.

İBB’ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı: Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü…

Son dakika haberi… İBB’ye “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü, İbrahim Özkan’ın Ağaç A. Ş. çalışanı ve birçok iş insanı bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye destek mektubu

Doğruları öğrendiğiniz SÖZCÜ TV 10 gün boyunca yayın yapamayacak. Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV’ye özel mesaj gönderdi

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.