ABD’de polis dehşeti: Akıllara Floyd geldi

Jacksonville Şerif Ofisi, Trafik Çevirmesi Sırasında Siyahi Sürücüye Yumruk Atan Polis Memurunu Görevden Aldı

Jacksonville Şerif Ofisi, Şubat ayında gerçekleşen bir trafik çevirmesi sırasında siyahi bir sürücünün yüzüne yumruk atan polis memurunun, videonun sosyal medyada yayılmasının ardından görevden alındığını duyurdu.

22 yaşındaki William McNeil Jr., 19 Şubat’ta farlarını yakmadan araç kullandığı gerekçesiyle polis tarafından durduruldu. O anları kaydeden McNeil, Instagram’da yayınladığı videoda, emniyet kemerini takmış halde direksiyon başında otururken bir çavuşla görüşmek istediğini belirtiyor ve durdurulma gerekçesini sorguluyor.

CAMI KIRIP YUMRUK ATTI

Videoda, bir polis memurunun “Önemli değil, yine de farlarınızı açık tutmanız gerekiyor” dediği duyuluyor. Kısa süre sonra başka bir polis memuru aracın camını kırarak McNeil’in yüzüne yumruk atıyor ve onu araçtan inmesi için zorluyor. Görüntülerde polis memurlarının McNeil’e defalarca araçtan inmesi yönünde talimat verdiği görülüyor. Jacksonville Şerifi T.K. Waters, düzenlediği basın toplantısında McNeil’in polis emirlerine uymadığını ve bunun yasalara aykırı olduğunu savundu. Waters, “Bir kişi trafik çevirmesi sırasında polis memurunun emirlerine uymak zorundadır. Durdurmanın gerekçesine katılmasa bile itaat şarttır” ifadelerini kullandı.

YUMRUK ATTIĞI AN POLİSİN VÜCUT KAMERISINDA YOK

Olay yerinde bulunan üç polisin vücut kamerası görüntüleri paylaşıldı, ancak memur “D. Bowers” tarafından atılan yumruk anı bu kayıtlarda yer almadı. Yumruk anı, McNeil’in kendi cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde yer aldı.

Şerif Waters, memur Bowers’ın eylemini “ne takdir ederim ne de savunurum” diyerek, memurun görevi derhal bıraktırıldığını söyledi. Devam eden iç soruşturma sürecinde eyalet savcılığı, Bowers ve diğer iki polis hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmasına gerek olmadığına hükmetti.

GÖZALTI VE ÖNCEKİ KARARLAR

McNeil, olay sonrası askıya alınmış ehliyetle araç kullanmak, memura direnmek ve az miktarda esrar bulundurmak suçlamalarıyla gözaltına alındı. Daha sonra ehliyetsiz araç kullanma ve memura direnme suçlamalarını kabul etti. Olay, Jacksonville Şerif Ofisi’nin daha önceki polis şiddeti vakalarını da yeniden gündeme getirdi. 2019 yılında polis tarafından vurularak öldürülen Jamee Johnson’ın ailesine şehir 200 bin dolar tazminat ödemişti. 2023 yılında ise siyahi genç Le’Keian Woods’un polislerce dövüldüğü görüntüler kamuoyuna yansımıştı. McNeil’in avukatı Harry Daniels, “William, sadece farlarını açmadığı için durduruldu ve bu sırada hakları çiğnendi. Memurlar, durumu yatıştırmak için kolayca bir çavuş yönlendirebilirlerdi” dedi.

Öte yandan, Şerif Waters, McNeil’in olay sonrası herhangi bir resmi şikayette bulunmadığını ve videoyu yetkililere sunmadığını da belirtti.

Related Posts

Eruh’ta El Sondaj Makinesi Yangını: 3 Yaralı

Siirt’in Eruh ilçesinde benzinli el sondaj makinesinin yangınında 3 işçi yaralandı, hayati tehlike yok.

Şırnak Barosu’nda Acı Gelişme

Baro Başkanı Fındık, basın açıklaması sonrası kalp krizi geçirdi, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Office 2021 Lisans Satın Alma ve Etkinleştirme

Office 2021 Professional Plus Yazılımını kullanabilmeniz için, Bilgisayarınızda Windows 10 veya Windows 11 işletim sisteminin kurulu olması gerekmektedir. Windows 11 Pro Lisans Almak Gerekirse Satın Almalısınız Özel…

Hendek’te Orman Yangınına Müdahale Başlatıldı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde fındıklıktan ormana sıçrayan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Samandağ’da Kavga: Bir Ölü, Üç Yaralı

Trafik kaza sonrası çıkan kavgada Alkan Ergin bıçakla öldürüldü, 7 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir soruşturmasında 30 tahliye

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iştirak şirketi İZBETON AŞ’nin de aralarında bulunduğu bazı kurumların ihalelerine yönelik yürütülen “edimin ifasına fesat karıştırma” soruşturmasında 30 kişi, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.