Alaska’daki Trump-Putin zirvesi öncesi kritik açıklama

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün ABD’nin Rusya’dan satın aldığı Alaska’da bir araya gelecek.

Rusya-Ukrayna arasında 2022’den bu yana devam eden savaşın konuşulacağı görüşme öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Telegram hesabı üzerinden video mesaj paylaşan Zelenski, savaşın sona erdirmenin zamanının geldiğini vurgulayarak, “Rusya tarafından uygun adımlar atılmalı.” dedi.

KRİTİK ZİRVE ÖNCESİ ZELENSKI’DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Görüşme heyecanla beklenirken ordu yetkilileri ile bir toplantı yaptığını belirten Zelensk, Rusya’nın saldırılarını püskürtmeye devam ettiklerini ifade etti.

2022’den bu yana Rusya’nın kontrolünde olan Donetsk bölgesindeki Dobropliya şehri yönündeki ağır çatışmalara değinen Zelenski, “Bugün Donetsk bölgesindeki bu ve diğer yönlerin daha da güçlendirilmesine karar verildi.” ifadelerini kullandı.

DONETSK BÖLGESİNDE GÜÇLENDİRME EMRİ

Rusların, Trump ve Putin arasında yapılacak görüşmeden önce sahada üstünlük kazanmaya çalıştığını savunan Zelenskiy, şunları kaydetti:

“Rus ordusu, Alaska’daki toplantıda Rus liderliğine daha elverişli siyasi konumlar sağlamaya çalışırken önemli kayıplar vermeye devam ediyor. Bu niyetleri görüyoruz ve müttefiklerimizi gerçek durum hakkında bilgilendiriyoruz.”

SAVAŞI SONA ERDİRME ZAMANI GELDİ”

Zelenski, Trump ve Putin’in düzenleyeceği görüşmenin hazırlıkları ve sonuçları hakkında bilgi beklediklerini belirterek, “Önemli olan bu toplantının Ukrayna, ABD ve Rus tarafı arasında üçlü bir formatta adil bir barışa ve anlamlı bir görüşmeye giden gerçek bir yol açmasıdır. Savaşı sona erdirme zamanı geldi ve Rusya tarafından uygun adımlar atılmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD’ye güvendiklerini vurguladı.

Related Posts

Hindistan’da aniden bastıran sel baskını kamerada: 65 ölü yüzlerce kayıp var

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir bölgesindeki Kishtwar ilçesine bağlı Chashoti köyünde meydana gelen sel taşkını ve ardından oluşan sel felaketi, büyük bir yıkıma neden oldu. En az 60 kişi yaşamını yitirirken, 250’den fazla kişi kayıp olarak bildirildi. Yetkililer, can kaybının artmasından endişe ediyor.

Nedim Şener Özgür Özel’i topa tuttu: Tam bir suç makinesi

Gazeteci Nedim Şener, katıldığı canlı yayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklendi. Şener, Özel’in kendisi hakkındaki iddialarına ve CHP’den AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik ifadelerine yanıt verdi. Şener, Özel’i “iftiracı” olmakla suçlayarak, “İftira onun ikinci mesleği” dedi.

İngiltere: Putin-Trump görüşmesi, Ukrayna’da barış için ilk adım olabilir

İngiltere: Putin-Trump görüşmesi, Ukrayna’da barış için ilk adım olabilir

Mehmet Şef sinirlerine hakim olamadı: Kaç gündür susuyorum, yeter artık!

Mehmet Yalçınkaya, MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacıların kuralları ihlal etmesine sert tepki gösterdi. Yasak olmasına rağmen izinsiz tadım yapan ve tariften sapan yarışmacılara öfkelenen Yalçınkaya, “Yasak olduğunu bildiğin halde neden tadım yaptın? Sosu kafama göre koydum diyemezsin. Burada ciddi bir disiplinsizlik var siz kendinizi ne sanıyorsunuz” sözleriyle uyarıda bulundu.

AKP’nin ‘Aydın’ planı ifşa oldu

Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesiyle birlikte bazı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin istifaya zorlandığı iddia edildi. Sözcü TV yayınına katılan Gazeteci Mustafa Balbay, AKP’nin bunun için yoğun çaba içinde olduğunu iddia ederek, “En az 16 kişiyi AKP’ye geçirmeleri gerekiyor. An itibarıyla 6 kişilik kulis bilgisi var. Asıl beklenti bugün toplu bir geçişti ama başaramamışlar. Şimdi adım adım bunun için zorluyorlar” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’de balkondan düşen kadın can verdi

Balıkesir’de ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın 3’üncü katındaki balkondan düşen kadın hayatını kaybetti.