Aydın Ünal: Pazartesiden itibaren kimse Ekrem İmamoğlu’nu hatırlamayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yolsuzluktan tutuklanan Ekrem İmamoğlu üzerinden yaptığı yerli ve milli markaları boykot çağrısına, Türk ekonomisini batırma planı da eklendi.

Vatandaşa alışveriş yapmama konusunda çağrı yapan CHP, bunu da eline yüzüne bulaştırdı. Halk, esnafa sahip çıktı.

Yerli markaları hedefe koyup ekonomiyi çökertmeyi arzulayan CHP’nin boykot hamlesi, Kadıköy ve Nişantaşı başta olmak üzere yabancı markaları vurmuş oldu.

Yaşananlar, Ersin Çelik moderatörlüğünde TVNET’te canlı yayınlanan Siyaseten programında ele alındı.

Özel’in önce sokak çağrısı sonrasında ise Türk ekonomisini batırma planını değerlendiren Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, pazar günü yapılacak CHP kurultayına dikkat çekti.

“Pazartesiden itibaren kimse Ekrem İmamoğlu’nu hatırlamayacak”

Özel’in arkasında Ekrem İmamoğlu olmadan da kurultay kazanmak için çabaladığını vurgulayan Ünal,
“Maltepe mitingi, boykot, hepsi şahsi ikbali için yaptığı eylemler. Seçilsin ya da seçilmesin, pazartesi bu tiyatro bitecek. Pazartesiden itibaren İmamoğlu’nu kimse hatırlamayacak, biz ona acır duruma geleceğiz. Bütün mesele CHP kurultayı.”

diye konuştu.

“Ne sokak eylemleri ne boykot… CHP kitlesi bunu bir yere taşıyacak durumda değil”

Ünal’ın değerlendirmelerinin tamamı şöyle:

“560 milyar lira civarında bir yolsuzluk hacminden bahsediliyor. “İBB bütçesi bu kadar, nasıl o kadar olsun?” diyorlar. Bir kere, yolsuzluğun alanı bütçeyle ilgili değil; birçok iddia ortaya çıktı ve ispatlandı.

Bütçenin dışında, İstanbul’da büyük bir para ve rant var. AVM’lere diyorlar ki: “Para vereceksin, vermezsen ceza yazarız.” Bu, bütçe dışı bir para mesela.

Reklam panolarının kiralanması işi de öyle. 100 milyon dolara kiralanıyor. Bu paraların birilerinin cebine gittiğini görüyoruz. Ortada çok büyük bir zarar var. Peki, bu nereye gidiyor? İBB’nin bütçesi ve İstanbul’un rantının üzerine çökmüşler.

İmamoğlu ve babası, “Mal varlığı edinmedik.” diyor. Listeye baktığımızda, eski mal varlığıyla kıyasladığımızda zaten çok uçuk bir mal varlığı edinmişler. Beylikdüzü Belediye Başkanı’yken elde etmemiş, sonradan ortaya çıkmış. Birdenbire zenginleşmiş. Canlarını ortaya koyan gençlerin biraz bunları sorgulaması lazım.

İmamoğlu gerçekten aptalmış, bunları gizleyememiş. İngiliz büyükelçiyle yemeğe gitmek için tüm yollar kapalıyken kendi yollarını açtırmış. Bu kadar aptalca veriler koyuyor ortaya. “Bu kadar çalarım, götürürüm.” diyor. Böyle bir rahatlığın içinde.

Bu elde ettiği parayla İstanbul kurultayını, sonra da CHP büyük kurultayını satın alıyor. Özel’in genel başkan olmasını sağlıyor. CHP’nin içindeki tartışmalar, itiraflar ve şikayetler üzerine bu skandallar ortaya çıkıyor.

Pazar günü ne olacak? Özel, “Ben arkamda İmamoğlu olmadan genel başkan seçilebiliyorum.” demek istiyor. Kışkırtmaların altında bu yatıyor. Maltepe mitingi, boykot, hepsi şahsi ikbali için yaptığı eylemler. Seçilsin ya da seçilmesin, pazartesi bu tiyatro bitecek. Ne boykot ne eylem ne de polisle çatışma olacak.

Pazartesiden itibaren İmamoğlu’nu kimse hatırlamayacak, biz ona acır duruma geleceğiz. Kimse hatırlamayacak. Bütün mesele CHP kurultayı. Tamamen sona erecek. İmamoğlu, içeriye atılmasını kullanarak kitleyi harekete geçirmeye çalışıyor.

İmamoğlu ile bir işi kalmayacak. İmamoğlu’nun elinde bir güç de yok; İngiltere, Almanya, Fransa arkasında değil. Elde ettiği gelir de ortadan kayboldu, para da yok. CHP, pazartesi itibarıyla İmamoğlu’nu unutmuş olacak.

Ne sokak eylemleri ne boykot… CHP kitlesi bunu bir yere taşıyacak durumda değil. Başarıya ulaşmaları mümkün değil, böyle bir güce sahip değiller.”

Related Posts

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Ümit Özdağ: ‘Askerimize saldırı var ancak açıklamıyorlar’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) saldırı olduğunu ancak yetkili makamlar tarafından açıklanmadığını iddia etti.