Başsavcılıktan Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Gazetecilere Gözaltı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayınlanan bir röportaj sebebiyle gazeteciler Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek‘in gözaltına alındığını duyurdu. Olay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun “Turpun Büyüğü” başlıklı basın toplantısında adı geçen bir bilirkişiyle ilgili yapılan yayın sebebiyle gerçekleşti.

Gözaltı kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak, suçlamaları detaylandırdı. Açıklamada gazetecilerin, bilirkişiyle yapılan telefon görüşmesini izinsiz olarak yayınlamak suretiyle suç işledikleri belirtildi. Aynı zamanda bilirkişinin isminin hedef gösterildiği ve yargılamayı etkilemeye yönelik sözler sarf edildiği iddiaları da soruşturma kapsamında ele alındı.

Olayın basın ve yayın yoluyla gerçekleşmiş olmasından dolayı suçun niteliği değişiklik gösterdi. Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek’in, Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ile Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs suçlarından gözaltına alındığı belirtildi. Soruşturma ise başlatılan adli süreç sonucunda netlik kazanacak.

Related Posts

Ekrem İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye destek mektubu

Doğruları öğrendiğiniz SÖZCÜ TV 10 gün boyunca yayın yapamayacak. Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV’ye özel mesaj gönderdi

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında biri bebek 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebeğin de olduğu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

3500 yıllık gizemli kentin sır perdesi aralandı

Peru’nun zengin tarihi, çığır açıcı bir keşifle bir kez daha dünya gündemine oturdu. Andina haber ajansının bildirdiğine göre, Supe Vadisi’nde, Caral arkeolojik sahası içinde, 3500 yıldan daha eski olduğuna inanılan bir antik kent bulundu. Arkeolog …