Beton Prefabrikasyonu Paneli Denizli’de Gerçekleşti

Denizli’de Beton Prefabrikasyonu Paneli Düzenlendi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğinde, DOSTEK Koleji ev sahipliğinde “Endüstriyel Yapım Teknolojisi: Beton Prefabrikasyonu Paneli” düzenlendi. Panele; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yaymanoğlu, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aslan, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Seyhun Türk, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Selim Yaymanoğlu; “Bölgemize değer katan DOSTEK Kolejimize kazandırdığımız Konferans Salonumuzda ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. İnşaat Mühendisleri Odamızla ve değerli hocalarımızla düzenlediğimiz panelimizin prefabrikasyon alanına önemli bir ışık tutacağına inanıyoruz. Panelde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör ise “İnşaat Mühendisleri Odamız ve Organize Sanayi Bölgemizin organizasyonunda gerçekleşen etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Genç meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmelerine imkan sunan bu tür organizasyonları önemsiyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelin Moderatörlüğünü gerçekleştiren İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Seyhun Türk; “Panelimizin odağında yer alan prefabrik beton sistemleri, hem yapım sürecinin hızlandırılması hem de kalite kontrolünün fabrika ortamında daha güvenli şartlarda sağlanabilmesi açısından büyük avantajlar sunmaktadır. Deprem güvenliği, işçilik kalitesi, maliyet yönetimi ve kaynak optimizasyonu gibi çok sayıda mühendislik kriteri açısından prefabrikasyon teknolojisi geleceğin yapı üretim modelleri arasında kendine güçlü bir yer edinmektedir. Tüm bu konu başlıklarını ele alacağımız panelimizde bizlere destek veren Denizli OSB Müdürlüğümüze, DOSTEK Kolejimize, değerli öğretim üyelerimize ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

  • Panelde; İzmir Ekonomi Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

ATM’de bu hatayı yaptığınız anda hesabınız dolandırıcıların eline geçiyor

ATM’de işlem yaparken farkında olmadan yaptığınız bir hareket, dolandırıcıların tam da beklediği an olabilir. Uzmanlar, şifre girme esnasında yapılan bu hataya karşı tüm vatandaşları uyarıyor.

Yanında telefon olmadan Whatsapp’a girilir mi?

İnsanlar zaman zaman telefonlarını evde unutabiliyorlar. İş yerlerinde ise bilgisayardan Whatsapp’a bağlanması gerektiğinde sorun oluyor. Bu sorunun çözümü bulundu. İşte tüm detaylar… İlk önce Whatsapp’ı açmak istediğiniz bilgisayardan Web Whatsapp …

Apple, “akıllı” Siri için OpenAI ile masada

Apple, yapay zekâ destekli yeni Siri için kendi geliştirdiği modeller yerine OpenAI ve Anthropic gibi şirketlerin teknolojilerini kullanmayı değerlendiriyor. Bloomberg’in pazartesi günü yayımladığı habere göre, Apple şu sıralar bu iki şirketle görüşerek, onların büyük dil modellerinin (LLM) Apple’ın kendi bulut altyapısında çalışabilecek versiyonlarını test etmeye başladı.

Chaplin’in kayıp klasiği teknolojiyle geri döndü: Artık 4K

Hollywood’un unutulmaz eserlerinden The Gold Rush (Altına Hücum), Charlie Chaplin’in 1925 yılında çektiği orijinal versiyonuyla, tam 99 yıl sonra ilk kez yeniden beyazperdede. Üstelik bu kez 4K çözünürlükte ve bugünün ileri dijital teknolojileriyle restore edilmiş olarak.

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

İnsanlar bitkilere dönüşecek! Yeni araştırma, gıda ihtiyacını ortadan kaldıracak

Bilim insanları, insan vücudunun tıpkı bitkiler gibi fotosentez yapabilmesini mümkün kılacak radikal bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu gelişme, gelecekte gıda tüketimini tamamen ortadan kaldırabilir.