Bir fabrika daha mı satılıyor? CHP’li Yavuzyılmaz AKP’nin Çarşamba Şeker Fabrikası planını açıkladı

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuz Yılmaz, 25 Aralık 2024 tarihinde hakkında özelleştirme kararı verilen Çarşamba Şeker Fabrikası‘nın nasıl kapatılmaya çalışıldığını ortaya çıkardıklarını duyurdu.

1989 yılında kurulan ve son 14 yıldır kapalı olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime geçmesi için 2020 yılından itibaren 3 milyon dolar para harcandı. Harcanan paraya rağmen üretime başlamayan Çarşamba Şeker Fabrikası Cumhurbaşkanlığı kararı ile MKE’ye devredilmişti.

ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA KAPATMA KARARI

Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz, AKP’nin MKE’ye devredilen fabrika hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla özelleştirme kararı verildiğini ortaya çıkartan bir paylaşımda bulundu.

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Resmi Gazetede yayınlamadan yürürlüğe konan, sır gibi saklanan Cumhurbaşkanı kararını ortaya çıkardık. Cumhurbaşkanı kararıyla Çarşamba Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kararı alındığını tespit ettik. Bu özelleştirme kararı aslında bir kapatma kararı!

Fabrika arsasının küçük bir kısmının Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na tahsis edilmesi, kalan büyük kısmının ise ranta açılması planlanıyor.

AK Parti, bilerek yıllarca çalıştırmadığı, işçilerini işsiz bıraktığı, üretimi engellediği bu son teknolojiyle donatılmış şeker fabrikasını hurdaya çıkarmak istiyor. Oysa Şeker fabrikasının geniş sahası içinde MKE’ye de yer verilmesi ve iki fabrikanın aynı anda üretim yapması mümkün.

Bu kapatma kararının iptalini, üretime hazır durumdaki son teknolojiye sahip fabrikanın çalışmasını istiyoruz!”

TÜRKŞEKER A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ ÖZELLEŞTİRME SÖZ KONUSU DEĞİL DEMİŞTİ

29 Ocak’ta CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız‘ın Çarşamba Şeker Fabrikası’nın son durumuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Türkşeker A.Ş. Genel Müdürü Muhiddin Şahin, “Çarşamba Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Türkşeker olarak fabrikayı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na devrettik. MKE burada savunma sanayi konusunda ciddi bir yatırım yapacak. En az bin kişiye istihdam sağlayacağını düşünüyoruz. Fabrikadaki makinaları da diğer fabrikalarımıza aktaracağız” bilgisin vermişti.

Related Posts

‘Yıldız’lı Icarus şampiyon oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi, Polonya’da düzenlenen Shell Eco-Marathon Yarışması’nda, elektrikli otonom araçları ‘Icarus’ ile dünya şampiyonu oldu. Araç hem yarışma parkurunu istenen sürede tamamladı hem de 1 kilovat enerjiyle 178 kilometre gidebilme özelliğiyle enerji verimliliğinde öne çıktı.

Almanya’dan Ukrayna’ya destek kararı geldi

Almanya, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla ABD’den Patriot hava savunma sistemleri temin ederek bu sistemleri Kiev’e göndermeyi planlıyor. Ancak söz konusu sevkiyat, henüz Washington’dan çıkacak resmi onaya bağlı.

AB: Gazze’ye yardımlar konusunda İsrail ile anlaştık

AB, Gazze Şeridi’ne insanî yardım geçişlerinin ve kamyonla taşınan malzemelerin artırılması konusunda İsrail ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Anlaşma yemek dağıtımını, altyapı tamir ve çalışmalarını da kapsıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı, güven oylamasından koltuğuyla çıktı

Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu’ndaki gensoru oylamasından zaferle çıktı. Aşı mesajları ve iklim politikaları nedeniyle hedef alınan Komisyon Başkanı, 175 oya karşı 360 oyla koltuğunu korudu. Bu oylama, 2014’ten bu yana bir başkan için ilk güven sınavıydı.

Mansur Yavaş’tan ‘tahliye’ çağrısı: ‘Murat Çalık ölürse, bunun adı tasarlayarak cinayettir!’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sağlık sorunları yaşamasına rağmen cezaevinde tutulan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın serbest bırakılması çağrısını yineledi. Yavaş, “Öldükten sonra tutuklu yargılayamazsınız. Geri de getiremezsiniz. Onu hemen bırakın. Murat Çalık ölürse, bunun adı cinayettir. Tasarlayarak cinayettir. Bir an evvel tahliye etsinler” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Kaza, akşam saatlerinde Sancaktepe ilçesi Paşaköy Kavşağı mevkiinde, Edirne istikametinde meydana geldi. 01 AYD 519 plakalı hammadde yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak bariyerleri aşıp araziye devrildi …