Büyük Birlik Partisi, 32 yaşında

BBP: Türk Siyasi Tarihinde Önemli Bir Misyon

Büyük Birlik Partisi (BBP) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, partinin kuruluş felsefesine vurgu yaparak, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinden ayrılmadan milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim siyaset anlayışımız, Hakk’a ve halka hizmettir.” dedi.

29 Ocak 1993’te “milliyetçi”, “maneviyatçı”, “sivil” ve “katılımcı” ilkelerle siyaset sahnesine çıkan BBP, Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde yola çıktı. Yazıcıoğlu’nun 2009’daki helikopter kazasının ardından genel başkanlık koltuğuna Yalçın Topçu, sonrasında da Mustafa Destici oturdu. Parti, şimdi 32. yılını kutluyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yörükçüoğlu, 81 il temsilcisinin katılımıyla yapılacak olan kuruluş yıl dönümü etkinliğine tüm sevdalıları ve destekçileri davet etti. Programda, partinin 32 yıllık serüveni ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı anlatılacak.

Yörükçüoğlu, “BBP’nin 32 yıldır millete adanmış bir hizmet misyonu var. Bu yılki etkinliğin teması ‘Hakk’a adanmış millet sevdası BBP 32 yaşında’ olarak belirlendi.” dedi.

BBP’nin, Türk siyasi tarihinde önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Yörükçüoğlu, parti olarak Hakk’a hizmet etme anlayışlarının şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinden ayrılmadan devam ettiğini belirtti.

“Bizim siyasetteki varoluş amacımız Hakk’a hizmettir, halka hizmettir.” diyen Yörükçüoğlu, “Şehit liderimizin yolundan hiç ayrılmadan hizmetlerimize devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

‘Dur’ ihtarına uymadı: ‘Ben kaçmadım, şoför kaçtı’ dedi

Edirne’de ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan otomobilin sürücüsü, polisin takibiyle durdurdu. Otomobilde ters kelepçe takılanlardan biri polise, “Ben kaçmadım, neden kaçayım. Şoför kaçtı” dedi.

Almanya’da Aşırı sağ karşıtı yürüyüş

Almanya’nın üniversite kenti Münster’de, aşırı sağcı “Almanya için Birlikte” (Zusammen für Deutschland) grubunun düzenlediği yürüyüşe karşı binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. “Keinen Meter den Nazis – Nazilere Bir Metre Bile Yer Yok” sloganıyla organize edilen mitingde, toplumun farklı kesimleri aşırı sağa karşı birleşti.

Sel felaketinde 150’den fazla kişi öldü

Nijerya’nın Nijer eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu sel sonucu en az 150 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Hekimhan’da altın madeni tepkisi: “Hekimhan, İliç olmayacak!”

Toplantıya Hekimhan’dan yerel yöneticiler, Hekimhan Çevre Platformu, Hekimhan Girmana Doğal Üretim Kooperatifi, Tüm Emeklilerin Sendikası Hekimhan Şubesi, Hekimhan’ın 65 Köyü adına Muhtarlar Derneği Başkanı, Han Yolu Platformu, Kuluncak Çevre Platformu, Malatya Tüm Emeklilerin Sendikası da katıldı.

Bir haftada 6 gri balina ölü bulundu

San Francisco Körfezi bölgesinde bir hafta içinde 6 gri balina ölü olarak kıyıya vurdu.

Gazze’de UNRWA depoları boş kaldı

İsrail’in, Gazze’de 2 Mart’tan bu yana uyguladığı sıkı abluka ve yardımları kendi güdümünde dağıtmak için uygulamaya koyduğu plan, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) depolarının …