CHP’li Aylin Nazlıaka’nın günlerce yerde yattığı ortaya çıkan Elif Atayman’ı cezaevinde ziyaret talebi reddedildi

Aylin Nazlıaka’dan İpek Elif Atayman Açıklaması: “İnsanlık Dışı Muamele”

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, yaptığı basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Medya A.Ş. Genel Müdürü İpek Elif Atayman’ın maruz kaldığı koşullara dikkat çekerek, cezaevinde ziyaret etme talebinin reddedildiğini açıkladı.

Medya A.Ş. eski Genel Müdürü Atayman’a yönelik insanlık dışı muamele, hukuk devleti ilkesine aykırıdır.” diyen Nazlıaka, mesleğinde başarılı olan bir kamu yöneticisi kadının yaşadığı zorluklara vurgu yaptı.

Nazlıaka’nın basın açıklaması şu şekilde:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen siyasi nitelikli soruşturma kapsamında 19 Mart’tan bu yana tutuklu bulunan Medya A.Ş. eski Genel Müdürü Atayman’ın maruz kaldığı insanlık dışı muamele, hukuk devleti ilkesine aykırıdır.

Mesleğinde başarılı olan bir kadının, bir kamu yöneticisinin, ‘Herhangi bir suçum yok, adaletin tecelli edeceğine inanıyorum’ diyerek beklediği süreç, açıkça bir fiziki ve psikolojik şiddet öyküsüne dönüşmüştür. Atayman 72 gün boyunca hücrede tutulmuş, ardından 5 gün koğuşta, daha sonra ise tek bir parça ekmekle, 7,5 saat boyunca bilekleri kelepçeli halde, bir metrekarelik zırhlı bir kabin içinde Afyon’a sevk edilmiştir. Bilekleri morarmış, eşyaları bir çöp torbasına konmuş, yerde yatırılmıştır. Haftalık görüş hakkı ise sadece 10 dakika ile sınırlanmıştır. Bu yaşananlar bir tutukluluk hali değil; bir masumiyet karinesi ihlali, bir cezalandırma yöntemidir.

Bu insanlık dışı uygulamaya doğru adını koymalıyız. Bu bir yargılama değil, sistematik bir baskıdır.

“Ziyaret talebim engellendi”

Dün, Dr. Atayman’ı cezaevinde ziyaret etmek üzere Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundum ancak görüşme talebim hukuki bir gerekçe gösterilmeden reddedildi. Yıllardır cezaevi ziyareti yapan bir siyasetçi olarak; üç haftadır görüşme hakkım keyfi bir şekilde engelleniyor. Bu hukuksuz uygulama, yalnızca Atayman’ı değil, kamu vicdanını da cezalandırmaya yöneliktir.

“CHP olarak bu sürecin takipçisi olacağız”

Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Bu ülkenin cezaevleri işkence merkezi değil. Hiçbir yurttaş, keyfi ve onur kırıcı uygulamalara maruz bırakılamaz. Atayman’a yapılan bu muamele, yalnızca onun kişilik haklarına değil; hukuka, kadınlara, adalete ve insan onuruna yönelik bir saldırıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu karanlık tabloya isyan ediyoruz ve sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.”

Related Posts

Ekrem İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye destek mektubu

Doğruları öğrendiğiniz SÖZCÜ TV 10 gün boyunca yayın yapamayacak. Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV’ye özel mesaj gönderdi

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında biri bebek 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebeğin de olduğu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

3500 yıllık gizemli kentin sır perdesi aralandı

Peru’nun zengin tarihi, çığır açıcı bir keşifle bir kez daha dünya gündemine oturdu. Andina haber ajansının bildirdiğine göre, Supe Vadisi’nde, Caral arkeolojik sahası içinde, 3500 yıldan daha eski olduğuna inanılan bir antik kent bulundu. Arkeolog …