Dervişoğlu: Bu düzen düzelene kadar haykıracağız

ANKARA (İGFA) – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kredi kartı borcu nedeniyle takibe alınanların sayısının geçen yıla oranla iki kat arttığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Bu gelmekte olan bir afettir. Tıpkı deprem gibi, bağıra bağıra gelmektedir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, “Her zaman kasanın kazandığı, turpları bilmem ama heybenin kasa olduğunu gayet iyi biliyorum” diyerek hükümete göndermelerini sürdürdü.

“Kasanın büyüğünün nerede olduğunu da çok iyi bilmekteyiz” diyen Dervişoğluı, kumarhane ekonomisine mahkum olmayacaklarını belirtti.

Bugün vatandaşın haklı erken seçim arzusunu dillendirdiğini belirten Dervişoğlu, muhalefete de seslendi.

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir daha seçilmeyi, ölene kadar seçilmeyi adım adım planladığını iddia ederek, “Çekindiği bir şey yoktur. Kural, anayasa, kanun tanımamaktadır. Milletten utanmamakta, Allah’tan da korkmamaktadır. İktidarsız bir an bile nefes alamayacak kaybedecek çok şeyi olan bir dikta rejimi karşısında, geçmişte yaptığınız gibi, bunlar “atı alıp Üsküdar’ı geçerken” Arkasından sessizce el sallamaya hazırlananlara sesleniyorum: Umut, safdilce ayakta tutulamaz. Böyle devam ederse ve muhalefet aklını başına almaz ise, önümüzdeki seçim süreci, demokratik bir ülkenin, olağan şartları içerisinde milli iradenin tecelli ettiği bir şekilde olmayacaktır” diye konuştu.

Sisteme karşı mücadele ettiklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsaat Dervişoğlu, ısrarla dile getirdikleri konuyu bir kez daha vurgulayarak, “İYİ Parti’nin en temel siyasi projesi iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçiştir. Bunun ne olduğunu, yol haritasını, nasıl yapılacağı da bellidir” diyerek, “Bu düzen düzelene kadar kahrolsun istibdat, yaşasın, adalet ve hürriyet diyerek haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında biri bebek 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebeğin de olduğu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

3500 yıllık gizemli kentin sır perdesi aralandı

Peru’nun zengin tarihi, çığır açıcı bir keşifle bir kez daha dünya gündemine oturdu. Andina haber ajansının bildirdiğine göre, Supe Vadisi’nde, Caral arkeolojik sahası içinde, 3500 yıldan daha eski olduğuna inanılan bir antik kent bulundu. Arkeolog …

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Tunç Soyer’den dikkat çeken sözler: Şafak operasyonu ihtimali yok

Tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cezaevi günlükleri paylaştı. Soyer, “Bu inzivada belli ki düşünmeye çok vaktim olacak ama ilk anda, benimle aynı kaderi paylaşan çok sevgili dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, birbirinden değerli insanları düşündüm.” dedi.