FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında biri bebek 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebeğin de olduğu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

3500 yıllık gizemli kentin sır perdesi aralandı

Peru’nun zengin tarihi, çığır açıcı bir keşifle bir kez daha dünya gündemine oturdu. Andina haber ajansının bildirdiğine göre, Supe Vadisi’nde, Caral arkeolojik sahası içinde, 3500 yıldan daha eski olduğuna inanılan bir antik kent bulundu. Arkeolog …

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Tunç Soyer’den dikkat çeken sözler: Şafak operasyonu ihtimali yok

Tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cezaevi günlükleri paylaştı. Soyer, “Bu inzivada belli ki düşünmeye çok vaktim olacak ama ilk anda, benimle aynı kaderi paylaşan çok sevgili dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, birbirinden değerli insanları düşündüm.” dedi.

Genç Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Emirhan Altın, memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törenle toprağa verildi.