Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Gümüşhane’de Bir Beldeye Yeni İsim: Bahçeli

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Gümüşhane’nin Merkez ilçesine bağlı olan bir beldeye yeni bir isim verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Arzularkabaköy Beldesi artık “Bahçeli” olarak adlandırılacak.

Geçtiğimiz seçimde MHP’nin adayı Çetin Rıza Tanış, %78,60 oy oranıyla beldeye seçilmişti. Bahçeli, Osmangazi, Fatih, Ekinciler, Esentepe, Mezire ve Gaziler olmak üzere toplamda 6 mahalleden oluşmaktadır.

Kararda, “Gümüşhane İli Merkez İlçesine bağlı Arzularkabaköy Beldesinin adının “Bahçeli” olarak değiştirilmesi, 5393 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesi gereğince uygun bulunmuştur.” denildi.

Related Posts

Özgür Özel’in düşünceli o anları defalarca paylaşılmıştı: Gerçek bakın ne çıktı

İBB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan Özgür Özel’in videosunun aslında bir yıl önce, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çekildiği ortaya çıktı.

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

İran: Nükleer sanayi bombalamayla yok edilemez

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (2 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Ümit Özdağ: ‘Askerimize saldırı var ancak açıklamıyorlar’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) saldırı olduğunu ancak yetkili makamlar tarafından açıklanmadığını iddia etti.

Cemal Enginyurt, ‘yangınlar bilerek çıkarılıyor’ dedi, iktidara ateş püskürdü

Türkiye’nin birçok ilinde art arda çıkan ve devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken CHP’li vekil Cemal Enginyurt, “yangınlar bilerek çıkarılıyor” iddiasını gündeme getirdi. Özellikle yaz aylarında turistik bölgelerde meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Enginyurt, “Adres teslim yangın olur mu? Kare misali, dikdörtgen gibi alanlarda adres teslim yangın çıkıyor” ifadelerini kullandı.