İmralı Heyeti: Tüm görüşmeler umut verici düzeyde olumlu

DEM Parti İmralı Heyeti: “Görüşmeler Samimi ve Umut Verici Geçti”

İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile görüşüp ardından siyasi partileri ziyaret eden DEM Parti’nin İmralı Heyeti, yapılan görüşmelere dair yazılı bir açıklama yayımladı. Yayınlanan açıklamada, “Hemen tüm görüşmeler samimi ve umut verici düzeyde olumlu geçmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“28 Aralık 2024 tarihinde İmralı’da Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrası, oluşan yeni durumun değerlendirilmesi ve kendisi tarafından talep edilmesi üzerine TBMM, siyasi partiler ve cezaevindeki siyasetçi arkadaşlarımızla bir dizi görüşme gerçekleştirdik.

3 Ocak’ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile başlayan ziyaretlerimiz, Milliyetçi Hareket Partisi, Gelecek Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi başkan ve temsilcileri ile devam etti. Ayrıca 11-12 Ocak tarihlerinde cezaevinde tutulan eski eş genel başkanlarımız ve siyasetçi arkadaşlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Leyla Güven ve Selçuk Mızraklı ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Yürüttüğümüz diyalog ve barış odaklı görüşmelerimiz, Eş Genel Başkanlarımız, parti kurullarımız, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile devam ediyor. Bu süreçte bize nezaket ve hüsnükabul ile yaklaşan ve değerli görüşlerini paylaşan tüm siyasi partilere ve liderlerine içtenlikle teşekkür ederiz.

TBMM Sorunun Çözüm Zemini

Ziyaret gündemimizin ana eksenini, Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin sonuçlarının aktarımı ve ortaya çıkan yeni durumun değerlendirilmesi oluşturdu. Tüm görüşmeler samimi ve umut verici düzeyde geçti. Liderler, ilkesel olarak barış sürecine desteklerini bildirirken, aynı zamanda çeşitli kaygı ve önerilerde bulundular. Süreçle ilgili şeffaflık ve TBMM’de yürütülmesi konusunda soruları olan yerli ve yabancı siyasi partilerin kaygılarını gidermeye odaklandık.

Siyasi partiler arasında, Kürt sorununa kalıcı çözüm bulma ve Türk-Kürt kardeşliğini güçlendirme konusunda ortak bir irade olduğu görüldü. Ayrıca, ülkemizdeki tüm etnik, dini ve mezhebi unsurların bir arada yaşama düşüncesine vurgu yapıldı. Barış sürecinin demokratikleşme ve genişlemeye katkı sağlaması gerektiği üzerinde fikir birliği sağlandı.

Cezaevlerinde yaptığımız tartışmalar da olumlu ilerledi. Abdullah Öcalan ve DEM Parti’nin sürece destek vereceği belirtildi. Barış, demokrasi ve kardeşlik odaklı bu dönemde, toplumun ayrıştırıcı ve önyargılı söylemlerden uzak durarak desteğini sürdürmesinin önemli olduğunu vurgulamak isteriz.

En kısa sürede Abdullah Öcalan ile bir ziyaret gerçekleştirerek sürecin barışçıl yollarla ilerlemesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Kamuoyunun desteği, barışın ve çözümün sağlanmasında hayati bir rol oynayacaktır.”

Ne Olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim’de PKK lideri Abdullah Öcalan’a, örgütün lağvedilmesi koşuluyla “Umut hakkı için başvurma ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşma” çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı üzerine Abdullah Öcalan’a 43 ay sonra ilk kez görüş izni verildi. İmralı heyetinin yaptığı ziyaret sonrası ise, kamuoyunda merak uyandıran mesajların ne olduğu konuşulmaya başlandı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Ekrem İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye destek mektubu

Doğruları öğrendiğiniz SÖZCÜ TV 10 gün boyunca yayın yapamayacak. Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV’ye özel mesaj gönderdi

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

ABD, HTŞ’yi yabancı terör örgütleri listesinden çıkardı; karar bugün yürürlüğe giriyor!

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarında biri bebek 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebeğin de olduğu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

3500 yıllık gizemli kentin sır perdesi aralandı

Peru’nun zengin tarihi, çığır açıcı bir keşifle bir kez daha dünya gündemine oturdu. Andina haber ajansının bildirdiğine göre, Supe Vadisi’nde, Caral arkeolojik sahası içinde, 3500 yıldan daha eski olduğuna inanılan bir antik kent bulundu. Arkeolog …