İngiltere hükümetinden sığınma itirazlarında yeni düzenleme

T24 Dış Haberler

İngiltere’de hükümet, sığınmacıların itiraz süreçlerini hızlandırmak amacıyla yeni bir sistem kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda bağımsız hakemlerden oluşan yeni bir kurul oluşturulacak.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper

Hükümet, bu yeni bağımsız kurul sayesinde davaların mahkemelerden daha hızlı sonuçlanacağını düşünüyor. Sonbaharda sistemin detaylarının açıklanması bekleniyor.

Otel kullanımı tartışma konusu

Şu anda yaklaşık 32 bin sığınmacı otellerde kalıyor. Bakan Cooper, otellerin kapatılmasının “düzenli ve kademeli bir şekilde” gerçekleştirileceğini açıkladı. Ancak muhalefet partileri süreci sert biçimde eleştirdi. Muhafazakârlar sistemi “kaotik” olarak nitelendirirken, Reform UK lideri Nigel Farage yasadışı yollarla gelenlerin toplu sınır dışı edilmesini savundu.

Protestolar ve yerel yönetimlerin tavrı

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da otellerde kalan sığınmacılara karşı protestolar düzenlendi. Birçok yerde karşı gösteriler yapılırken polis iki grubu ayırmak zorunda kaldı. Bristol’de bir kadın gözaltına alındı, Liverpool’da ise 11 kişi tutuklandı.

Epping bölgesi ise temmuzdan bu yana protestoların odak noktası. Buradaki Bell Hotel’de kalan bir sığınmacının 14 yaşındaki bir kıza saldırmakla suçlanmasının ardından binlerce kişi sokağa çıktı. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Mahkeme, otelin planlama kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle burada sığınmacıların barındırılmasını geçici olarak durdurdu. Otelde kalanların 12 Eylül’e kadar çıkarılması bekleniyor. 

Epping kararının ardından başka belediyelerin de benzer davalar açabileceği belirtildi. Muhafazakâr Parti lideri Kemi Badenoch, kendi partisine bağlı belediyelere “gerekirse aynı adımı atmaları” çağrısında bulundu.

Home Office verilerine göre, Birleşik Krallık’taki 300’den fazla belediyeden 131’i hâlen sığınmacılara otellerde barınma imkânı sağlıyor. Bunların çoğunluğunu İşçi Partisi ve Liberal Demokratların yönettiği bölgeler oluşturuyor.

Related Posts

Demre’de Yaralı Yavru Balina Kurtarıldı

Demre’de kayalıklara sıkışan yavru balina, tekneciler ve Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Yalova’da kaçak tütün operasyonu

Yalova’da kaçak tütün operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı.

Kız istemeye giderken dehşeti yaşadılar

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kız istemeye giderken trafik kazası yapan aileden 3’ü çocuk, 8 kişi yaralandı.

Yazın bitmesine sayılı günler kala İstanbul’un baraj doluluk oranı belli oldu

İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı belli oldu.

Evlilik Vaadiyle 2,5 Milyon Lira Dolandırdı

Muğla’da sosyal medya üzerinden tanıştığı kadını dolandıran Olcay Aydın tutuklandı.

Halit Yukay’ın cansız bedenini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları çıkaracak

Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek için açıldığı teknesi, parçalanmış ve yarı batık halde bulunan iş insanı Halit Yukay’ın cansız bedeni 68 metre derinlikte bulundu. Yukay’ın cenazesi, vücut bütünlüğünün bozulmaması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla çıkarılacak.