İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran saldırılara kesinlikle sert yanıt verecek

T24 Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile telefon görüşmesi yaptığında, ABD’nin “barışçıl nükleer tesislerine” saldırmaya çalıştığını ifade etti.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tesnim’in aktardığına göre Pezeşkiyan, İsrail’in saldırılarının ABD ve bazı Avrupa hükümetlerinin desteğiyle yapıldığını belirtirken, bunun suç olduğunu vurguladı.

“Dünyanın bugün tanık olduğu şey, özellikle Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın gözetimi altında barışçıl nükleer faaliyetlerini sürdüren bir ülkenin, Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist rejim tarafından açık bir saldırının hedefi haline gelmesidir. Bu endişe verici ve kabul edilemez bir eylemdir. Bu, barış, demokrasi, insan hakları ve uluslararası kurallara saygı iddialarının sadece sloganlar olduklarını göstermektedir.”

“Biz herhangi bir savaş başlatmadık ve bölgede barış ve huzur istiyoruz, ancak diğer tarafın saldırgan ve pervasız eylemleri, uluslararası kuralların ulusların haklarını korumak için etkili bir yürütme garantisi olmadığını gösterdi. Bu nedenle, İran, bu saldırganlıklara kararlı, sert ve pişman edici yanıtlar verecektir.”

 

Related Posts

Ümit Özdağ: ‘Askerimize saldırı var ancak açıklamıyorlar’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) saldırı olduğunu ancak yetkili makamlar tarafından açıklanmadığını iddia etti.

Cemal Enginyurt, ‘yangınlar bilerek çıkarılıyor’ dedi, iktidara ateş püskürdü

Türkiye’nin birçok ilinde art arda çıkan ve devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken CHP’li vekil Cemal Enginyurt, “yangınlar bilerek çıkarılıyor” iddiasını gündeme getirdi. Özellikle yaz aylarında turistik bölgelerde meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Enginyurt, “Adres teslim yangın olur mu? Kare misali, dikdörtgen gibi alanlarda adres teslim yangın çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

İzmit’te Atatürk büstüne saldıran cübbeli sarıklı şahıs tutuklandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde okulu bahçesine kılıçla Atatürk’e hakaret eden M.Ç. (42) tutuklandı.