Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, bayram namazı kıldı

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla birlikte dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camileri doldurdu.

Trump ve Şi telefon görüşmesi yaptı

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüşen ABD Başkanı Trump’ın bugün de Çinli mevkidaşı Şi’yle konuştuğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu: ‘Derin üzüntümü anlatmak istiyorum’

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı öncesi yayımladığı mesajda, son operasyonda CHP’li belediye başkanlarının haksız yere tutuklandığını savunarak, “Senaryosu önceden yazılmış bir film sergileniyor” dedi.

Nuray Babacan’dan yeni anayasa değerlendirmesi: AKP’nin kurduğu komisyona bakarsanız ‘ince bir operasoyn’ olduğunu görürsünüz

Nuray Babacan’dan yeni anayasa değerlendirmesi: AKP’nin kurduğu komisyona bakarsanız ‘ince bir operasoyn’ olduğunu görürsünüz

Elon Musk’tan Trump’a yaylım ateşi: İğrenç bir rezalet

Milyarder iş adamı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi tasarısını ‘iğrenç bir rezalet’ olarak nitelendirdi.

10. Yargı Paketi, Genel Kurul’da: Bu pakette infaz adaleti bekleniyordu, geldi mi; hayır!

Özellikle ‘Covid İnfaz Yasası’ mağdurlarının taleplerini karşılayacak, suç tarihini esas alan, kesinleşme tarihine göre keyfi uygulamalara son veren adil bir düzenlemeyi teklife ekleyelim