Okullar yarıyıla ‘şenlik haftasıyla’ girecek

Okullar Yarıyıla Şenlik Haftasıyla Girecek

Ankara (İGFA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla geçen yıl okullarda dönem bitimi öncesindeki son hafta öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını teşvik etmek amacıyla “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” uygulaması hayata geçirilmişti. Bu yıl, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda güncellenen etkinlikler, öğrencilerin geniş bir etkinlik yelpazesiyle çok yönlü gelişimlerini destekleyecek.

13-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” kapsamında, öğretmenlerle öğrencilerden oluşan heyet etkinlikleri organize edecek. Bu etkinlikler, Bakanlıkça e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü’nde “merkezî etkinlik” olarak belirlendi. Etkinlikler arasında bilgi yarışmaları, yetenek paylaşım saatleri, hitabet oyunları ve sosyal sorumluluk çalışmaları yer alacak.

Öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak etkinlikler öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edilecek. Faaliyet haftasına ilişkin detaylı planlama Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun olarak hazırlandı.

  • 13 Ocak Pazartesi:
    • Yetenek Paylaşım Saati
    • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Münazara”
    • Bilgi Yarışması
  • 14 Ocak Salı:
    • Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri
    • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Roller Tartışıyor”
    • Oyun Saati
  • 15 Ocak Çarşamba:
    • Bir Fikrim Var Saati
    • Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları “Hitabet Yarışı”
    • Belgesel ve Animasyon Gösterimi
  • 16 Ocak Perşembe:
    • İyiliği Paylaş Saati
    • Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları
    • Sergi

Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecekler. İlkokul 1. sınıflarda ise gelişim raporu uygulamasına geçilecek.

Related Posts

Cemal Enginyurt, ‘yangınlar bilerek çıkarılıyor’ dedi, iktidara ateş püskürdü

Türkiye’nin birçok ilinde art arda çıkan ve devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken CHP’li vekil Cemal Enginyurt, “yangınlar bilerek çıkarılıyor” iddiasını gündeme getirdi. Özellikle yaz aylarında turistik bölgelerde meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Enginyurt, “Adres teslim yangın olur mu? Kare misali, dikdörtgen gibi alanlarda adres teslim yangın çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

İzmit’te Atatürk büstüne saldıran cübbeli sarıklı şahıs tutuklandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde okulu bahçesine kılıçla Atatürk’e hakaret eden M.Ç. (42) tutuklandı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.