‘Özgür Özel’e yapılan saldırı araştırılsın’ önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nda Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Reddedildi

CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nda Özgür Özel’e yapılan fiziki saldırının detaylı bir şekilde araştırılması amacıyla verdiği öneri, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, saldırının planlı ve yönlendirmeyle gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu saldırı rastlantı değil, basit bir güvenlik zafiyeti değil; bu, organize edilmiş planlı bir eylem” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bugün bu saldırının arkasındaki gizli el sadece bir failin değil, onu cesaretlendiren, yönlendiren sistemin ve iklimin kendisidir” ifadelerini kullandı. Bakan, saldırının siyasal bir anlamı olduğunu vurgulayarak, “Siyasal iktidarın sınırlarını kimlerin zorlayabileceğini, hangi reflekslerin gelişeceğini, kimin susacağını, kimin direneceğini ölçmeye yönelik bir denemedir” dedi.

Bakan ayrıca, saldırının CHP lideri üzerinden İstanbul’un kalbinde planlandığını ve birinci derece güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir yerde ve zamanda saldırganın tüm güvenlik protokollerini aşarak alana girdiğini belirtti. Bu olayın ne ilk ne de münferit olduğunu ifade eden Bakan, MİT, Emniyet ve Jandarma’nın koordineli çalışması gerektiğini ancak saldırganın hiçbir engelle karşılaşmadan saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Related Posts

Ayrılığı hazmedemeyen cani, eski eşini pusu kurup öldürmüş

Adana’da 6 ay önce boşandığı 54 yaşındaki Neriman Onur’u tabancayla başından vurarak öldüren cani Mehmet Ali Nayki’nin (58) ayrılığı hazmedemediği, işten dönen eski eşinin servisten indiği noktada pusu kurduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki oğlu Oğlu Caner Nayki tarafından darbedilen cinayet şüphelisi Mehmet Ali Nayki’nin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Bakan’dan çarpıcı ‘deprem’ verisi: İşte İstanbul’daki riskli bina sayısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da acilen dönüşmesi gereken 600 bin konut olduğunu dile getirdi.

Hindistan ordusu: Pakistan dün gece sınır hattı boyunca topçu ateşini sürdürdü

Hindistan ordusu, Pakistan ordusunun dün gece iki ülke arasındaki fiili sınır Kontrol Hattı’nda (LoC) hafif silah ve topçu ateşini sürdürdüğünü bildirdi.

Büyükçekmece Belediyesi’nden ihale alanların adı istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Büyükçekmece Belediyesi’nden 2015-2025 yılları arasında inşaat ruhsatı verilen tüm projelerin listesini istedi.

Ahmet Minguzzi’yi öldürmek için uzun süre aramışlar: Yeni görüntüler ortaya çıktı

Kadıköy’de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan 2 şahsın hakimlik ifadeleri ortaya çıktı.

Son dakika… Pakistan ve Hindistan arasında gerilim tırmanıyor: Karşılıklı misilleme tehditleri geldi! Pakistan ordusunun sınırı geçtiği iddia edildi

Hindistan’ın 7 Mayıs gecesi Pakistan’a düzenlediği hava saldırısının ardından iki ülke arasındaki gerilim devam ediyor. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, geçtiğimiz gün ulusa seslenerek Hindistan’ın ‘saldırısının bedelini ödeyeceğini’ duyurdu. Yeni Delhi yönetimi ise Pakistan’ın saldırması durumunda bir kez daha komşu ülkenin topraklarını hedef alacaklarını kaydetti. Keşmir bölgesinde topçu ateşi başlatan Pakistan ordusu, sınırın bazı bölgelerinde Hindistan topraklarına girerek Hintli askerlerle çatışmaya girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir