Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü mahalle statüsüne geçiyor

Bartın merkeze bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçmek için düzenlenen referandumda halk kararını verdi. Daha önce iki kez yapılan ve sonuçları ‘hayır’ çıkan referandum bu kez ‘evet’ kararıyla sonuçlandı.

661 kayıtlı seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandum sonucunun ardından, belediye meclisinde alınacak kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilik tarafından onaylanması gerekiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacak.

Köy halkı için tarihi bir karar olan referandum, bölge halkının gündeminde geniş yer bulurken, bundan sonraki adımlar dikkatle takip edilecek.

Related Posts

Genç Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Emirhan Altın, memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törenle toprağa verildi.

6 ilde örgütlü eskort dolandırıcılığında 17 tutuklama

Denizli merkezli 6 ilde sahte eskort ilanı verip, vatandaşları dolandıran suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 17’si tutuklandı.

Gözaltına alınan Zeydan Karalar’dan Adanalılara çağrı

Gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalılara çağrıda bulundu. Karalar, “Bugün saat 12.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

20 ilde dolandırıcılık operasyonu; 9 tutuklama

20 ilde eş zamanlı düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 32 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Hamas’tan Gazze ateşkesine yeşil ışık

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu

DEM Parti’den Tunç Soyer açıklaması

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili bir açıklama yayınladı.