Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.

Adalet Bakanı’ndan flaş açıklama: İmamoğlu Adım Adım canlı yayına

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP’nin “İBB’ye yönelik yargılamalar TRT’de yayımlansın” çağrısına verdiği desteğe ilişkin konuştu. Tunç, “Görüş birliği sağlanırsa takdir TBMM’nin” dedi.

26 yıl sonra ilk video: Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yanındakiler kim?

Irak Süleymaniye’de 11 Temmuz’da yapılması planlanan terör örgütü PKK’nin ‘silah bırakma töreni’ öncesi teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı’da kayda alınan bir videosu paylaşıldı. Görüntüde teröristbaşı Öcalan ile beraber görüntü veren isimlerin kim olduğu merak edildi. O isimler belli oldu.

Meksika’nın eski devlet başkanına rüşvet suçlaması: İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolar aldığı iddia edildi

Meksika’da eski Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı öne sürüldü. Meksikalı yetkililer, Nieto hakkında soruşturma başlatılacağını bildirdi.

İBB’ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı: Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü…

Son dakika haberi… İBB’ye “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü, İbrahim Özkan’ın Ağaç A. Ş. çalışanı ve birçok iş insanı bulunuyor.