Yüksek lisans diploması, İmamoğlu’na yapılan darbeyi deler geçer!

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun Lisans Diplomasını İptal Etti

Necati Doğru

18 Mart’ta İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karar ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin lisans diploması iptal edildi.

İptal kararının ardından İstanbul Üniversitesi, bu hafta itibarıyla Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını üniversite veritabanından sildi. İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, “Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını silenler, yüksek lisans mezuniyetini silmeyi unutmuşlar!” açıklamasında bulundu.

‘Cumhurbaşkanlığı Adaylık Şartını Karşılıyor’

İmamoğlu’nun hali hazırda yüksek lisans diplomasına sahip olması nedeniyle Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirten eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İmamoğlu’nun elinde sadece İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden aldığı lisans diploması değil, aynı zamanda aynı fakülteden aldığı yüksek lisans diploması da bulunmaktadır. İmamoğlu’nun lisans diploması hukuka aykırı bir şekilde iptal edilse bile, yüksek lisans diploması Anayasa’nın 101. Maddesi’nde aranan ‘yüksek öğretim yapmış olma’ koşulunu fazlasıyla karşılamaktadır.”

Related Posts

Türkiye de listede: İşte Avrupa’nın en iyi 10 plajı

İngiltere’nin dünya çapındaki gazetelerinden The Guardian, okurlarının gözünden Avrupa’nın en güzel plajlarını sıraladı. Listede Türkiye’nin gözde tatil cenneti de yer aldı…

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Hindistan geri adım attı: Barajın kapakları tek tek açıldı

Hindistan’ın Salal Barajı’nın kapaklarını açması, Pakistan’la arasındaki İndus Suları Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından Hindistan’ın geri adımı olarak yorumlandı. Barajdan boşalan su, Pakistan’ın tarımını besleyen nehirde sele yol açtı. Pakistan medyası, Hindistan’ın sahadaki kayıplarının geri adım atmasına neden olduğunu söyledi.

‘Pervin Buldan’a suikast girişimi’ iddiası: DEM Partili Doğan’dan açıklama geldi

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İmralı Heyeti’nde bulunan Pervin Buldan’ın İtalya’da trafik kazası geçirdiği iddiasını doğrularken “bu herhangi bir suikast girişimi olarak değerlendirilmemeli” dedi.

Yeni Papa’nın kirli geçmişi: Görev yaptığı kiliselerdeki cinsel tacizlere kafasını çevirdi

Yeni seçilen Papa 14’üncü Leo’nun, Chicago ve Güney Amerika’daki kiliselerinde bir papaza yönelik çocuk cinsel istismarı iddiaları karşısında ‘görmezden geldiği’ suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. 69 yaşındaki ilk Amerikalı Papa Robert Prevost, dokuz yıl önce küçük yaştakilere cinsel tacizde bulunduğu iddiaları nedeniyle halka hizmet vermekten men edilen Augustinian rahibi Peder James Ray’in çocukların yakınında yaşamasına izin verdiği ve sorumlu olduğu bölgedeki cinsel taciz iddialarını yeteri kadar araştırmadığı ortaya çıktı. Ayrıca Trump karşıtı olan yeni Papa 14’üncü Leo’nun ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’i sert bir şekilde eleştiren, Trump yönetiminin göçmen politikalarını kınayan paylaşımları bulunuyor.

Pentagon, yaklaşık 1000 trans ordu mensubunu görevden almaya hazırlanıyor

Pentagon, yaklaşık 1000 trans ordu mensubunu görevden almaya hazırlanıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir