İsrail ordusundan Gazze itirafı

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’nde Yoğun Operasyonlar Gerçekleştirdi

Ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’nde, güvenlik güçlerine tehdit oluşturan şüphelilere karşı yoğun operasyonlar düzenlendi.

Açıklamada, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde “şüphelilerin” İsrail güçlerine yönelik tehdit oluşturacak şekilde hareket ettiği ve askerlerin bu durumlara ateş açtığı belirtildi.

İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nde ateşkesi ihlal ederek bir at arabasını hedef aldığı saldırıda bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği ve 3 sivilin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Nusayrat Mülteci Kampı’nda sivilleri taşıyan bir at arabasına yapılan saldırıda 5 yaşındaki Neda Muhammed el-Amudi adlı kız çocuğu hayatını kaybetti ve 3 kişi yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten ateşkese varıncaya kadar Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 47 bin 283 Filistinlinin öldüğü, 111 bin 472 kişinin yaralandığı bildirildi. Bu rakamların içinde 17 bin 841 çocuk ve 12 bin 298 kadın bulunmaktadır.

Hala enkaz altında binlerce ölü olduğu ve saldırılarda sığınak olarak kullanılan hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği belirtildi.

Hamas ile İsrail arasında varılan Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15’te yürürlüğe girdiği bilgisi paylaşıldı.

Related Posts

Cemal Enginyurt, ‘yangınlar bilerek çıkarılıyor’ dedi, iktidara ateş püskürdü

Türkiye’nin birçok ilinde art arda çıkan ve devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken CHP’li vekil Cemal Enginyurt, “yangınlar bilerek çıkarılıyor” iddiasını gündeme getirdi. Özellikle yaz aylarında turistik bölgelerde meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Enginyurt, “Adres teslim yangın olur mu? Kare misali, dikdörtgen gibi alanlarda adres teslim yangın çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

İzmit’te Atatürk büstüne saldıran cübbeli sarıklı şahıs tutuklandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde okulu bahçesine kılıçla Atatürk’e hakaret eden M.Ç. (42) tutuklandı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.