Kulaklıkla ve yüksek sesle müzik dinleyenler dikkat!

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Zararları ve Alınması Gereken Önlemler

İstanbul (İGFA) – Günümüz stresli, koşuşturmacalı ve kalabalık şehir yaşamında kulaklıkla müzik dinleyen insanlar artık her yerde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu alışkanlığın kulak sağlığı üzerinde ciddi zararları olabileceği belirtiliyor.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, yüksek sesle müzik dinlemenin işitme kaybına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kulaklıkla yoğun bir şekilde yüksek sese maruz kalmak, kalıcı işitme kaybına neden olabilir.

Prof. Dr. Ferhan Öz, müzik dinlerken ses şiddetinin 85 desibelin üzerinde olmaması gerektiğini vurguluyor. Özellikle 100 desibelin üzerindeki seslerin kısa sürede bile işitme kaybına yol açabileceğini belirten Öz, müzik dinlerken ses seviyesini kütüphanede konuşurkenki gibi düşük tutmanın önemine işaret ediyor.

Ayrıca, uzun süre kesintisiz müzik dinlemenin de zararlı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Öz, kulakların dinlendirilmesi ve sık ara verilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca gürültülü ortamlarda bulunulduğunda iç kulağın korunması için kulak tıkacı kullanılmasını öneriyor.

Yüksek sesle müzik dinlemenin sağlık üzerindeki zararlarından korunmak için alınması gereken bu önlemleri dikkate alarak, kulak sağlığımızı koruyabiliriz.

Related Posts

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Hatalı saklama şeklinden kaçının: İlaçları buzdolabında depolamayın !

Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Cansağlığı Vakfı tarafından Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde akılcı ilaç kullanımı hakkında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Aylin Aydın, “İlaçlar evde kullanılmadığı sürece depo ediliyor, istifleniyor. Özellikle buzdolabının kapağında. Bu çok yanlış bir hareket” açıklamasında bulundu.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü.